keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Terveydenhoitajalla käynti sekä sokerirasituksen tulokset

Alkuviikosta piti alunperin olla terveydenhoitajakäynti, mutta jouduin työkiireiden takia siirtämään aikaa. Onneksi sain jo täksi päiväksi uuden ajan, ettei tarvinnut kauaa odotella, varsinkin kun odotin saavani kuulla sokerirasituksen tulokset. Suvussa kun on tuota diabetestä, niin aina on pieni pelko, että asiat ei ehkä olekaan ihan ok... Kaikki oli kuitenkin hyvin. Arvot olivat erinomaisella tasolla, eikä siis ainakaan tällä hetkellä huolta diabeteksestä.


Terveydenhoitajan kanssa keskusteltiin, miten on nämä viikot menneet painonpudotuksen suhteen, sitten viime käynnin. Kerroin vaihtaneeni lähes kaikki maitotuotteet rasvattomaan versioon ja löytäneeni kauppojen pakastevihannesosaston arkiruokaa ajatellen. Lisäksi vedenjuontia olen lisännyt ja ateriarytmin olen saanut kohdalleen. Lipsumisia tuosta uudesta ruokavaliosta myönsin tulleen, mutta näiden repsahdusten jälkeen olen pian palannut normaaliin rytmiin. Terveydenhoitaja sanoikin, että nämä pienet repsahdukset ovat ihan ok, kun kerta nopeasti palaan normaaliin takaisin. Repsahduksilla tarkoitan siis sitä, että on tullut herkuteltua kermavaahdollisella frappella, viinerillä, pizzalla tms... Makean himo kuulemma vähenee pikkuhiljaa ja nytkin odottelen kovasti, että kotimaiset mansikat alkavat olla parhaimmillaan, niin sitä makeanhimoa voi hieman helpottaa syömällä mielummin vaikka marjoja. Repsahduksista huolimatta paino oli tippunut Samarian eri puntareiden mukaan 4kg/3viikossa, mutta oma puntari sanoo 3kg samassa ajassa.

Terveydenhoitaja varasi nyt ajan kolmen viikon päähän sisätauteihin erikoistuneelle lääkärille. Tämän lääkärin pitäisi laittaa nyt sitten lähetettä Jorviin, jossa toimii eräänlainen ylipainoklinikka tms. Tätä kautta pääsisin nyt sitten mahdollisesti sinne lihavuusleikkaukseen. Syksyksi suunniteltu painonhallintaryhmään osallistumiseni on nyt toistaiseksi pistetty jäihin, sillä katsotaan ensin mitä tämä lääkäri sanoo ja mitä sitten Jorvissa on edessä.

Lääkäriaikaa odotellessa jatketaan painonpudotusta kotona lääkkeiden voimin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti