sunnuntai 21. helmikuuta 2016

-50kg: sairaallosiesta lihavuudesta vaikeaan lihavuuteen!

Elämä alkaa taas voittaa kovien koettelemuksien jälkeen... Isäni kuoleman jälkeen en jaksanut paljoa keskittyä oikeaoppiseen syömiseen, tuli syötyä yhtenä päivänä ihan liikaa, ja toisena ei juurikaan mitään. Koin pysäyttävän hetken eräänä yönä, joka pisti ajattelemaan, että olisi paras ruveta huolehtimaan itsestään paremmin: Olin ollut koko päivän hoitelemassa asioita äitini luona. Olin syönyt aamupalan ja töissä lounaaksi salaattia, mutta sen jälkeen oikeastaan vain juonut kahvia ja muita kalorittomia juomia. Illalla pääsin kotiin ja söin kympin tienoilla leivän ja pian sen jälkeen menin nukkumaan. Heräsin aamuyöstä järjettömään hikoiluun, tuntui kun ihoni olisi ollut tulessa ja olin läkähtymäisilläni lämpöön. Nousin sängystä lähteäkseni alakertaan, mutta jalkani tuntuivat olevan makaronia. Täristen lähdin hitaasti tulemaan rappusia alakertaan ja päädyin sohvalle mittaamaan kuumetta. Yllätyksekseni mittari näytti ihan normilämpöjä, vaikka itse luulin olevani 40 asteen kuumeessa. Siinä käsieni tärinää ihmetellessä mietin, pitäisikö lähteä sairaalaan. Totesin mielessäni, etten kykenisi kävelemään autolle tai ylipäätänsä ajamaan, eli minun olisi herätettävä mies auttamaan, hakemaan auto ovelle. Siinä punnitessani vaihtoehtoja, tuli äkkiä mieleen että voisiko tämä olo johtua matalista sokereista. Kävin keittiöstä hakemassa muutaman keksin. Nukahdin sohvalle hetkeksi ja kun heräsin, olo oli ihan normaali! Pelästyin todella tuota tilannetta ja tajusin, ettei tämä voi jatkua! Kannoin niin kovasti huolta äidistäni ja muista, että unohdin kokonaan huomioida itseni...

Muutama viikko tässä on nyt taas menty seuraillen mitä ja milloin syö, ja heti on alkanut paino taas olemaan mukavasti laskussa Häkellyin kun tajusin tänään, että painoa on nyt tippunut siitä pahimmasta 50kg!! Ja painoindeksiä kun kävin laskemassa, huomasin että olen vaihtanut luokkaa sairaanloisesta lihavuudesta vaikeaan lihavuuteen! Ihan huikeaa!

Viime kesänä listasin viisi haavetta, mitä toivoisin laihtumisen myötä tapahtuvan. Neljäntenä listalla oli matkustaminen. Nyt tuo haave on oikeasti toteutumassa, sillä muutaman kuukauden päästä päästään nauttimaan Rhodoksen lämmöstä. Asetin aluksi itselleni tavoitteen, että pääsisin 100 kilon toiselle puolelle matkaan mennessä. Pari päivää sitten tajusin että huhtikuuhun on vain muutama kuukausi aikaa, että en ehkä pääsekään tavoitteeseen, mutta yritän nyt edes mahdollisimman lähelle sitä! Uimapuvun sain tilattua Elloksen alesta, eihän se minun päälläni näyttänyt yhtä hyvältä kuin Elloksen mallin, mutta ainakin nyt on uimapuku. Nähtäväksi jää, uskallanko lopulta ihan ihmisten ilmoille mennä uimamekkoani esittelemään...

Tuohon 100 kilon tavoitteeseen on tulossa ensiviikolla hieman apua, sillä saan kaverilta ostamani crosstrainerin vihdoin kotiin. Lumen ja jään tulon jälkeen on ulkoilu jäänyt vähemmälle, sillä en tahdo ehdoin tahdoin lähteä kokeilemaan onneani jäisillä teillä.
Eilen pitkästä aikaa lähdin mieheni mukaan iltalenkille. Keli oli suhteellisen haasteellinen, sillä koko päivän oli satanut lunta, teitä ei oltu aurattu ja lunta satoi edelleen vaakatasossa päin näköä. Siellä lumihangessa tarpoessa, lumisateen piiskatessa kasvoille, mietin miksi ihmeessä lähdin mukaan. Mutta kun pääsin posket punoittaen sohvalle lenkin jälkeen palautumaan, olin toisaalta onnellinen että olin lähtenyt ulos, mutta toisaalta myös laskin päiviä crosstrainerin tuloon ja mukavaan sisäliikuntaan.

6 kommenttia:

 1. Ensinnäkin osanottoni isäsi poismenon johdosta. Toivottavasti suru alkaa pikkuhiljaa helpottamaan.

  Mutta ihan mahtavaa sun painonpudotus! Todella. Ei varmaan ole kaduttanut, että lähdit? Mä kävin just hakemassa ittelleni lähetteen. Reilu vuosi sitten enellä pudotetut 20 kg ovat tulleet heilahtaen takaisin ja ajatus leikkauksesta on kypsynyt. Olisi kiva saada postaus, kun sinulla tulee vuosi täyteen, että miten elämäsi on muuttunut. Miten syöt, pukeudut, miten keho ja iho ovat reagoineet painonpudotukseen? Teetkö jotain töitä sen eteen vai tippuuko vaan? Menisitkö edelleen leikkaukseen vai kehoittaisitko miettimään muuta... jne.

  Kaikkea hyvää kevääseen ja toivottavasti saan lukea kuulumisias pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin palannut tänne pitkän tauon jälkeen, joten anteeksi myöhäinen kommentointi!

   Hieman sivuutan uusimmassa blogitekstissä aihetta siitä joutuuko tekemään töitä leikkauksen jälkeen vai tippuuko paino itsestään. Mutta voisin seuraavan blogitekstin pohjata kysymykseesi tuosta miten elämä on muuttunut, mitä syön yms. :) Palailen siis näihin kysymyksiin myöhemmin.

   Poista
 2. Hei, tulikos sinulle leikkauksesta jo vuosi? Mitä kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta 1½ vuotta jo leikkauksesta! Blogihiljaisuus katkaistu ja viimeisimpiä kuulumisia voi lukea uudemmasta postauksesta :)

   Poista
 3. Hei,kiitos ihanasta blogistasi!Jos tämä olisi paperinen,olisi se jo puhkiluettu toimestani.Itse olen matkalla kohti minimasua,toivottavasti.Sairaalan laihdutusryhmä päättyi reilu viikko sitten ja maanantaina lääkäri soitti ja kertoi laittavansa lähetteen Meilahteen.Tänään kävin labrassa,en tiedä mitä kokeita edes olivat.Nyt odotan kärsimättömästi postia Meilahdesta.Osaatko sanoa onko näitä info-päiviä useammin kuin kerran kaksi kuussa ja tehdäänkö leikkauksia läpi kesän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiios, mukava kuulla että joku muukin näitä lukee!

   Mitenkäs lähetteen kanssa on käynyt, joko on leikkauspäivä päätetty?

   Poista