lauantai 10. syyskuuta 2016

Puoli vuotta blogihiljaisuutta

Se joka sanoo, että laihdutusleikkaus on helppo ja nopea tapa saada kilot pois, ei tosiaankaan tiedä asiasta yhtään mitään. Laihdutusleikkaus antaa sinulle avaimet parempaan ja terveellisempään elämään, mutta on sinusta itsestä kiinni mitä niillä avaimilla teet.

Blogihiljaisuuteen on ollut syynsä. Kadotin nuo paremman ja terveellisemmän elämän avaimet, melkeinpä elämän avaimet kokonaan ja tuntui siltä, ettei minulla ole antaa tälle blogille mitään. En halunnut tulla kertomaan sitä kuinka epäonnistunut olen, halusin näyttää muille vain että kuinka kaikki on hyvin ja kaikki sujuu kuin rasvattu..

Kreikan lomamatka toi pari lisäkiloa juuri sopivasti ennen vuosikontrollia ja olin pettynyt itseeni. En muista tarkalleen mitä painoni oli huhtikuun lopulla vuosikontrolliin mennessä (ehkä jotain 110kg luokkaa), mutta minä tai lääkäri ei oltu oikein tyytyväisiä tulokseen. Labrat näytti olevan ok, paitsi että D-vitamiinia ja B12-vitamiinia edelleen jatkettiin pillerihoitona. Pyysin samalla lääkäriä laittamaan lähetettä lapsettomuusasiasta jonnekin, sillä kovasti tuota perheenlisäystä toivoisimme. Tämä olikin viimeinen kerta tuolla obesiteettiklinikalla, sillä seuraavat vuosikontrollit olisivat omalla terveysasemalla. Hieman haikeaa, sillä tykkäsin tuolla kovasti käydä vaikka lääkäri vaihtuikin aika tiheään, mutta ihanat hoitajat pysyivät samana.

Yhtäkkiä postiluukusta tipahti lähete naistenklinikalle lapsettomuustutkimuksiin. Klinikalla painoksi mitattiin toukokuun lopulla 109,9kg ja sain tiedon, että lapsettomuushoitoihin ei lähdettäisi ennen kuin BMI olisi 35, joka tällä pituudella tarkoittaisi 95 kiloa. 15kg tuntui hurjalta määrältä pudottaa ja hieman tuosta ahdistuneena mopo karkasi käsistä ruokien suhteen. Olin aina aloittamassa joka maanantai taas sen terveellisemmän elämän, mutta pari kuukautta meni ja heinäkuun lopulla paino oli noussut melkein 115kg:n! (Eli lihominen laihdutusleikkauksen jälkeen on mahdollista, jopa hyvin helppoa!!)

Sitten se motivaatio yhtäkkiä löytyi! Aloin katsomaan tarkkaan mitä söin ja laskemaan kaloreita. Päivittäiset kalorimäärät pyörivät 1100kcal hujakoilla ja kävin kävelyillä taas pitkästä aikaan. Muistin pitää viikonloppuisin herkkupäivän, jotta oli jotain mitä odottaakin siinä rankassa dieetissä. Tänään puntari näytti 106,9kg eli vielä olisi n. 11kg puristettavaa, jotta päästäisiin naistenklinikalle tositoimiin. Mutta oikealla tiellä taas ollaan...

Avaimet elämään on siis taas löytyneet ja motivaatio painonpudotukseen ammennetaan tulevaisuudessa häämöttävistä lapsettomuushoidoista. Hieman saattaa tulevaisuudessa siis blogin luonnekin muuttua paikaksi, jonne purkaa tuntoja lapsettomuushoidoista ja ehkä toivottavasti joskus vielä raskaudestakin. Elämää ennen laihdutusleikkausta, sen jälkeen ja kaikkea siltä väliltä. Siihen mahtuu paljon asioita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti