sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Laihdutuslääke Orlistat Sandoz

Pieni pätkä lainattuna suoraan netistä:

"Orlistat Sandoz® -laihdutuslääke on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille, joiden painoindeksi (BMI) on vähintään 28. Laihdutuslääkettä tulee käyttää vähäkalorisen ja vähärasvaisen ruokavalion rinnalla. Orlistat Sandoz® -laihdutuslääkkeen avulla voit laihtua jokaista pelkällä ruokavaliolla pudotettua kahta kiloa kohden vielä yhden kilon lisää.

Orlistat Sandoz® -laihdutuslääkkeen vaikuttava aine (orlistaatti) kohdistaa tehonsa ruoansulatuselimistössä olevaan rasvaan. Kapselit estävät noin neljäsosaa aterioiden sisältämästä rasvasta imeytymästä. Tämä rasva poistuu elimistöstä ulosteen mukana. Seurauksena voi olla ruokavalioon ja hoitoon liittyviä haittavaikutuksia, joten on tärkeää, että sitoudut noudattamaan vähärasvaista ruokavaliota, jotta haittavaikutukset pysyvät hallinnassa.

Useimmat Orlistat Sandoz® -laihdutuslääkkeen käyttöön liittyvistä yleisistä haittavaikutuksista (esimerkiksi ilmavaivat, äkillinen tai lisääntynyt suolen toiminta ja löysät ulosteet) aiheutuvat valmisteen vaikutustavasta."



Pillereitä tulee ottaa 1-3kpl päivässä, pääsääntöisesti pääaterioiden yhteydessä. Itse olen ottanut lääkkeen lounaalla ja illallisella. Lääkkeen rasvaa sitovan ominaisuuden vuoksi lisäksi pitää ottaa käyttöön monivitamiinit. Itse tykkään viimeisenä asiana illalla nauttia lasillisen vitamiineja poretabletin muodossa.

Aluksi pitkään epäröin aloittaa lääkityksen luettuani netistä monia ei niin innostavia kokemuksia lääkkeen haittavaikutuksista. Monet kokemukset kertoivat sitä ikävää puolta, eli ripulia ja yllätyksiä pierujen mukana. Rohkaistuin kuitenkin aloittamaan pillerit alkuviikosta ja täyty sanoa, että en ole kokenut noita ikävimpiä haittavaikutuksia. Ainoat haittavaikutukset, joita olen kokenut, on ilma mahassa ja uloste on paljon tahmaisempaa. Näiden oireiden kanssa pystyy helposti elämään, joten kyllä tuota lääkettä uskaltaa syödä.

Jatkuvasti laihdutuslääkkeen yhteydessä mainittiin vähärasvainen ruokavalio. Missään ei kuitenkaan kukaan avannut, että miten vähän sitä rasvaa tulisi nauttia, että se on vähärasvainen. Varsinkin kun tämä lääke aiheuttaa oireita jos ruoka on liian rasvaista, olisi hirveän kiva ollut saada hieman tarkemmat ohjeet tähän. Terveydenhoitajakaan ei osannut sen enempää auttaa, kuin että jugurtit ja maidot yms. piti vaihtaa vähärasvaisempaan vaihtoehtoon ja margariinin virkaa toimittaa nykyisin Becel... Niinpä itse kokeilemalla olen havainnut, että lämpimällä aterialla voi nauttia hyvin n. 20g rasvaa, ilman että menee vessassa ravaamiseksi. Tavoite itsellä rasvan osalta on n. 60g/päivä.

Lääkärin ajatushan alunperin oli, että otan pillereitä vain nyt tämän kesän, kun sitten kesän jälkeen menisin laihdutusryhmään. Lääkkeitä ei kai saa yli puolta vuotta syödäkään, joten viimeistään jouluna noiden syöminen tulisi lopettaa. Katsotaan nyt kuinka kauan nämä pillerit pysyvät kuvioissa.

Lääkettä olen ottanut nyt vasta niin vähän aikaa, että en voi olla varma onko lääkkeestä oikeasti ollut apua painonpudotuksessa. Viikossa painoa on nyt lähtenyt 2,5kg mutta epäilen tämän olevan ennemmän nestettä, kuin läskiä. Mutta seuraavat viikot tulevat varmasti kertomaan, onko lääkkeestä oikeasti apua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti