sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen askel otettu

Huh, onpas kulunut aikaa siitä kun viimeksi kirjoittelin. Tässä onkin nyt tapahtunut niin paljon asioita viime aikoina, että oli jo aikakin tulla päivittämään tilannetta.


Elikkäs, reilu viikko sitten kävin lääkärin vastaanotolla juttelemassa tilanteestani ja toiveesta päästä laihdutusleikkaukseen. Lääkärinä sattui olemaan suhteellisen nuori nainen, jolle ei ilmeisemmin prosessi ollut kovin tuttu. Tunnin aikana lääkäri vietti pitkiä hetkiä koneelta tietoa etsien. Hienoa kuitenkin, että hän paneutui asiaan ja selvitti sen mitä ei ennestään tiennyt. Tuon tunnin aikana käytiin läpi omat terveystiedot, suvussa kulkevat sairaudet sekä edelliset laihdutusyritykset. Muutama kyynelkin tuli tirautettua, kun kerroin kuinka tuo ylipaino ahdistaa ja rajoittaa omalla tavallaan elämää.

Laihdutusleikkaukseen päästäkseni, minun täytyy osallistua laihdutusryhmään, jossa pitää pudottaa painoa 7%. Tapaamiskertoja on ilmeisemmin 10, mutta siitä ei lääkärillä ollut varmuutta, kuinka usein ryhmä kokoontuu. Laihdutusryhmä alkaa vasta syksyllä, joten sen ajan käytän rasvaa sitovia lääkkeitä (Orlistat Sandoz 60mg) ja pudotan painoa omatoimisesti. Paketissa on reilu 80 pilleriä ja hintaa paketille tuli n. 50€. Pillereitä otetaan 1-3kpl päivässä, pääaterioiden yhteydessä. Lisätietoja lääkkeestä voi lukea klikkaamalla lääkkeen nimeä, en jaksa sen enempää tähän asiasta tällä kertaa kirjoitella.

Tämän lisäksi lääkäri määräsi labrakokeita. Huomenna olen menossa verikokeisiin ja juhannuksen jälkeisellä viikolla sokerirasitukseen. Lisäksi lääkäri vielä pyysi varaamaan ajan terveydenhoitajalle "elämäntapaohjaukseen". Tuossa elämäntapaohjauksessa kävin tällä viikolla ja siitä käynnistä kerron sitten tarkemmin seuraavassa postauksessa.

Eli nyt siis ollaan askelen lähempänä leikkauspöytää ja uutta laihempaa elämää. Matka on pitkä, mutta pienin askelin kohti määränpäätä mennään..


Viime syksynä 160kg:sta lähdettiin liikenteeseen
ja nyt laihdutusleikkausprosessin alkaessa painoa 148,6kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti