keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Painonhallintaryhmä

Hieman on taas aikaa vierähtänyt siitä kun viimeksi näille sivuille eksyin. Tällä välillä on koettu repsahduksia, laihdutuslääkkeen ikäviä sivuoireita/lääkkeen lopettamista ja itkupotkuraivareita, mutta nyt on aika palata ruotuun sillä painonhallintaryhmä on alkanut! Sain muutama viikko sitten puhelun Jorvista, josko ennättäisin aloittamaan jo syyskuun painonhallintaryhmässä. Seuraava olisi alkanut vasta tammikuussa, joten tietenkin suostuin jo nyt lähtemään hommaan mukaan! Kirjeitä tuli kotiin oikein kaksin kappalein, toinen painonhallintaryhmästä ja toinen oli aika obesiteettilääkärille lokakuulle.



Maanantaina 1.9 aloitin siis Jorvissa painonhallintaryhmässä. Ryhmä kokoontuu n. kerran viikossa iltaisin ja välillä on lääkärin luentoja yms. Ryhmä ei ole ihan ilmainen, sillä jokainen kerta maksaa osallistujalle 8€ ja siihen vielä päälle ENE-dietin tarvikkeet :S Ryhmää vetää ravitsemusterapeutti ja nyt maanantaina mukana oli myös terveydenhoitaja ottamassa alkupainot ja vyötärönympärysmitat. Pääsee sitten seuraamaan tulevien viikkojen aikana, mitä käy senteille ja kiloille, kun aloitamme ENE-dietin.

Tosiaan, ryhmään kuuluu 10 viikon erittäin niukkaenerginen dietti (ENE-dietti), joka toteutetaan Nutriletillä tms. valmisteella. Pussikeittoja tullaan siis vetämään ja päivässä saisi vain 800 kaloria syödä! Varoittelin jo miestä, että hän saa varautua hieman äkäisempään vaimoon ja pitihän sitä työkavereitakin varoitella, että saattaa hieman olla pinna kireällä pari ensimmäistä viikkoa. Ihana työkaveri lupasi tsempata ja lähteä itsekin mukaan parin viikon ENE-dietille :D <3
ENE-dietin aikana ei raskasta liikuntaa suositella (ihan kun se nyt olisi hirveä ongelma) mutta myös esim. hedelmät tulee jättää syömättä, sillä niistä tulee nopeasti kaloreita, kun saa vain tosiaan sen 800 kaloria päivässä syödä. Tässä kohtaa muuten eräs painonhallintaryhmän mies tokaisi, että eipäs sitten juosta kymppiä (tarkoittaen 10km juoksukilpailua tms.)! Aluksi luulin tokaisun olevan vitsi, mutta pian tajusin äijän olevan tosissaan! Hyvä jos itse pystyy sen 10 metriä juoksemaan, niin tämä harmittelee kun jää 10 KILOmetriä juoksematta! Kertoo hieman ryhmän eritasoisuudesta!
Tuosta ryhmän eritasoisuudesta jäi hieman huonot vibat. Eräs mies sanoi hänellä olevan ylipainoa 20kg ja hän hyppisi riemusta jos keskimääräinen ENE-dietin -15kg toteutuisi. Itsellä tuo -15kg olisi vain yksi jäävuoren huippu! Toisilla homma päättyy tuohon ryhmään, mutta omalta osalta siinä vaiheessa on vasta lähtökuopista päästy liikkeelle...

Mutta avoimin mielin mennään ja katsotaan miten tulevan pitää! Itseasiassa odotan innolla ENE-dietin alkua, koska silloin ruokarytmi tasaantuu, eikä tarvitse miettiä mitä tänään söisi :D Mutta toisaalta, paljon on juhlia ja menoja juuri ENE-dietin aikana, mm. hääpäiväristeily buffet-illallisineen on jo varattu ja maksettu, mutta saa nähdä saanko lupaa herkutella buffet-herkuilla vai katsonko vaan vierestä kun mies saa herkutella!? Onneksi sentään sokerittomat energiajuomat saan pitää ENE-dietin aikana, sillä niissähän ei juuri kaloreita ole. Pitänee tuoda laivalta laatikko tai kaksi energiajuomaa, olkoot se minun herkkuni tuon dietin aikana :)

Ensi maanantaina painonhallintaryhmä jatkuu ja silloin saamme tuotenäytteitä ENE-dietin eri vaihtoehdoista, jotta makustelemalla voimme päättää mitä tuotteita itsellemme ostamme. Lähi S-marketissa näytti olevan jotain tuotteita jokin aika sitten -30%, joten saattaa olla että pihi ihminen sisälläni marssii ensi viikolla ostamaan hyllyt tyhjäksi :D


1.9
Paino (vaatteet päällä) 146,2 kg
Vyötäryn ympärys 140 cm

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiva kun kirjoittelit taas. Mukava lukea tätä blogia. Ja ompa sulla ihana työkaveri, kun noin sua tsemppaa! :)

    ps. Itse kyllä varmaan juhlisin hääpäivääni kohtuudella buffetissa (no hei, onhan se maksettu.. ja koska hääpäivä!) :D Mutta tietenkin teet siten miltä susta tuntuu parhaimmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, joku siis oikeasti lukee näitä mun juttuja, ensimmäinen lukija siis olet joka ilmoittanut itsestään! \o/ Jei!

      Varmaan otan sellaisen kultaisen keskitien buffetin kanssa. Eli menen syömään, mutta keskityn sitten näihin kevyempiin ruokavaihtoehtoihin. Pitänee kuitenkin ottaa asia maanantaina puheeksi ryhmässä ihan ääneen, ehkä jotkut muutkin kamppailee saman ongelman kanssa.

      Poista